WEBÁRUHÁZ
Részletek

Miért a Globálsport?

 • mert 25 éve megbízhatóan a sportpálya építés területén tevénykedünk,
 • mert a legszélesebb sportburkolat palettát találja meg nálunk,
 • mert speciálisan ezen célokra alkalmas építő és karbantartó gépekkel rendelkezünk,
 • mert Európa legstabilabb anyagbeszállítói állnak a cégünk mögött,
 • mert képzett szakembereink garanciát jelentenek a magas minőség előállítására,
 • mert elképzeléseit az Ön igényei és pénztárcájához mérten készítjük el.

 

Műfüves pálya burkolatok

A futball és a természetes fű

A focit természetes füvön találták fel és kezdték el játszani, gazdag történelme is ehhez kapcsolódik. A természetes fű azonban korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre, és az idényjellegből adódóan, a füves pályák rendelkezésre állása ugyancsak korlátozott. Igazi alternatívát csak a mesterséges fű jelenthet. A Global Sport Kft. a legjobb, legmegbízhatóbb választási lehetőséget nyújtja évek óta az általa megépített műfüves pályákkal. Cégünk már több mint 25 éve jelen van a hazai és nemzetközi piacokon. A megépített pályák már bizonyítottak, kiállták az idők próbáját, nem csak a profi futballban, hanem az amatőr fociban is, épp úgy, mint a teniszben, golfban, gyeplabdában.

A műfű burkolatok ugyanakkor nem csupán sportolásra alkalmasak, hanem kiváló megoldásul szolgálnak az élet más területein is. Jól mutatnak például házak erkélyein, teraszain, de ideális és igényes választás alkalmazni ezeket a kertekben, kuckókban, sarkokban, vagy akár medencék, jakuzzik mellett is.

A Global Sport Kft. műfüves rendszerei

A Global Sport műfüves pályái minden szakmai kritériumnak megfelelnek, kielégítik mind a nemzeti, mind a nemzetközi szövetségek igényeit, előírásait. A Globál Sport kínálatában több rendszer is szerepel, sokféle megoldással, annak érdekében, hogy minden megrendelő megtalálja a számára legideálisabb megoldást az adott helyi körülmények és az anyagi lehetőségek függvényében.

A műfű ma már nem csupán sportoláshoz használatos, hanem a lakosság (lakossági hobbi műfű) körében is egyre népszerűbb. Felhasználási területe igen széles, kiváló tulajdonságai miatt ideális burkolatként szolgál a legváltozatosabb helyeken is.

A Globál Sport műfű: jó, jobb, legjobb

A műfű sok típusban és méretben létezik. Hogy mikor melyik típus a legmegfelelőbb, azt alapvetően a körülményekhez alkalmazható műfüves rendszerek határozzák meg. Van hagyományos homoktöltésű rendszer, van homok és gumitöltésű rendszer, és létezik már a legmodernebb megoldás, a töltetlen műfű is. Ez utóbbit általában a legmagasabb szintű játékra és lakossági, játszótéri, tereprendezési, dekorációs és otthoni használatra is ajánljuk. Amennyiben megrendelőinknek multifunkcionális (több sportágra is használható) pályára van szüksége, arra is számos megoldást kínálunk.

A Globál Sport Kft. két, Európában piacvezető műfű gyártó cég kizárólagos magyarországi forgalmazója.
Az egyik a holland EDEL Grass, amely 30 évvel ezelőtt tenisz és gyeplabda pályák rendszereivel elsőként jelent meg a műfű piacon.

EDEL Grass

Az Edel 1993. óta fejleszt speciálisan labdarúgáshoz műfüvet. Azóta már több mint 30 millió négyzetméternyi műfű szőnyeget gyártottak, így nyugodt szívvel elmondható, hogy nagy tapasztalattal rendelkeznek a szintetikus fűrendszerek területén.

A cég - partnereivel együtt - folyamatosan azon dolgozik, hogy tökéletesítse különböző rendszereit. A saját centrumukban teszteknek vetik alá a műfüvet, ahol tovább fejlesztik és finomítják termékeiket. Teszik mindezt azzal a céllal, hogy tökéletes rendszereket biztosíthassanak a sportoláshoz.

Edel Grass

A futball nem csupán a legnépszerűbb sport világszerte, hanem globális szinten felbecsülhetetlen szerepet játszik a fiatalok fejlődésében. Ezzel együtt nagy üzleti lehetőségeket is kínál. A stadionok egyre grandiózusabbá, modernebbé és esztétikusabbá válnak, fenntartva nem csak a mérkőzéseket látogató tízezrek, hanem az azokat a televízió készülékek előtt követő milliók érdeklődését.

A játék gyorsabbá vált. Most, hogy mind a nemzeti, mind a nemzetközi labdarúgó szövetségek lehetővé teszik műfüves pályák használatát, valószínű, hogy a futballpályák radikális változáson mennek majd át az elkövetkező években. A műfüves pályák száma – optimális tulajdonságaiknak köszönhetően- érezhetően növekszik, egyre nagyobb teret hódít.

Az Edel Grass korai úttörő szerepet játszik a műfüves rendszerek előállításában, egyúttal egyik vezető beszállító a műfű piacokon. (Nem csak a futball, hanem a gyeplabda, a tenisz és a golf területén is.)

A cég partnereként a Globál Sport Kft. is élen jár a labdarúgó műfüves pályák építésében. A különböző típusú és méretű műfű szőnyegek terén széles választékkal állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Az EDEL Grass – mint FIFA által ajánlott gyártó

EDEL Grass – mint FIFA által ajánlott gyártó

FIFA a minőség a piacon

A FIFA a világ labdarúgását irányító szervezet, amely fő küldetésének tekinti a futball fejlesztését a világ minden táján. Az előrelépéshez a jó minőségű pályák nélkülözhetetlenek. A FIFA ezért 2009-ben Preferred Producer néven egy kizárólagos programot hozott létre, amelynek fő célja, hogy összehangolja a nemzetközi szabványokat, egységesítse és biztosítsa a megfelelő minőségű műfüves futballpályákat, ezáltal is védje a végfelhasználókat.

Az EDEL Grass FIFA Preferred Producer minősítésű cég a műfüves szőnyegeket előállító gyártók piacán.

A FIFA világszerte jogosultságot élvez a műfű gyártó cégek minősítésére. Ebben alapvetően két kategória létezik. Az egyik a „ Standard minősítés” , a másik a „Prémium” kategória, amelyekkel a szövetség az előnyben részesített gyártókat tünteti ki.

Az EDEL ebben a rendszerben a preferált gyártói körbe tartozik. Az évek folyamán a cég bebizonyította, hogy szakértelme, valamint mérnöki és projekt menedzsmentje a legmagasabb szakmai szintet képviseli. A FIFA a kritériumok meglétét folyamatosan ellenőrzi, erre szolgálnak a megfelelő minőségbiztosítási rendszerek. A professzionális pályák FIFA minősítéssel rendelkeznek a világ minden táján. A Globál Sport Kft. által kivitelezett pályák minden szempontból megfelelnek ezeknek a szigorú szakmai kritériumoknak.

Mitől lesznek a pályák olyan egyediek?

 • A minősítés egyben felelősségvállalást jelent az alépítményért, a karbantartásért, valamint a termékekkel kapcsolatos teljes körű tájékoztatásért.
 • Folyamatos FIFA felügyelet
 • A pálya tulajdonosa további információt, támogatást és tanácsadás kérhet a FIFA-tól
 • Innováció: A FIFA Preferred Producers minőségbiztosítással rendelkező cégek folyamatosan részt vesznek a különböző rendezvényeken, előadásokon, ahol közösen új megoldásokat dolgoznak ki. Ez azt is jelenti, hogy befolyással bírnak a műfüves szőnyeg rendszerek piacán.

A másik, Európában piacvezető műfű gyártó cég, amelynek szintén kizárólagos forgalmazója a Globál Sport Kft., az a svájci SporTisca.

A TISCA TIARA 1940 óta gyárt különböző textil anyagú padlószőnyegeket a világ minden táján, a vásárlók legnagyobb megelégedésére.

Legújabban a sport területére fókuszálnak. Teszik ezt azért, hogy a sportolók egész évben, minden időjárási és külső körülmények között hódolhassanak szenvedélyüknek.

A sok évtizedes tapasztalat és nagyon komoly szakértelem szükségeltetett ahhoz, hogy egy teljesen új megközelítésben, új szempontok figyelembe vételével fejlesszenek ki új generációs műfüves szőnyegeket.

SporTisca

Szakemberek és élsportolók bevonásával fejlesztették és tesztelték termékeiket, és most már kijelenthetik, hogy új mércét állítottak fel a műfű piacok területén.

TISCA Tiara számára az ügyfelek teljes elégedettsége a legfontosabb. Vallják, hogy a minőség védjegy, és egyúttal elkötelezettséget is jelent. Az előállítástól, a termék telepítéséig mindig, mindenben a legmagasabb színvonal, azaz a csúcsminőség elérésére helyezik a hangsúlyt.

Műfüves pálya burkolat

A műfű egyre inkább hasonlít a természetes fűhöz

A műfű sokkal erősebb, mint a természetes fű

Míg a természetes füvön nem lehet többet játszani, mint 250 órát évente, addig a műfüvön minden probléma nélkül 1000 vagy több óra játszható éves szinten.

A műfű gazdaságosabb

A műfű a magas beruházás ellenére is gazdaságosabb. Jobban kihasználható, a karbantartási költsége alacsonyabb, az amortizációs-ideje kedvezőbb, a pályák élettartama pedig jóval hosszabb, mint a természetes fűvel borított pályáké.

Összességében, az előnyöket vizsgálva megállapítható, a műfüves pálya egyre inkább kiváló alternatívája a természetes füves pályának.

A Globalsport műfű: jó, jobb, legjobb

A műfűnek sok féle típusa és mérete létezik. Hogy mikor melyik típus a legmegfelelőbb, azt alapvetően az alkalmazott műfüves rendszerek határozzák meg. Van hagyományos homoktöltésű rendszer, van homok és gumitöltésű rendszer, és létezik már a legmodernebb megoldás, a töltetlen rendszer is. Ez utóbbit általában a legmagasabb szintű játékra ajánljuk. Amennyiben megrendelőinknek multifunkcionális (több sportágra is használható) pályára van szüksége, arra is számos megoldást kínálunk.

A műfüves pálya beruházási igénye

Amikor számba vesszük a műfüves pálya előnyeit, felmerül a kérdés, miért nem helyettesítenek több füves pályát műfüvessel. A válasz egyszerű. A műfüves pálya drágább. Nagyobb befektetést igényel a tulajdonosoktól. Ám az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a jelentősebb költségvonzat ellenére is megtérül a beruházás, főként a kisebb helyigény, a jobb kihasználtság, a nagyobb rendelkezésre állási idő, valamint a hosszabb élettartam miatt.

Néhány alapvető ok, amikor érdemes beruházni:

 • Ha nincs hely új pályák építésére, de a sportolók, klubok igényelnék. (A műfüves megoldással kevesebb pálya kell, a felszabaduló helyet kereskedelmi célra is fel lehet használni.)
 • Ha sokan használják a pályát. (A műfüves pályán a játékórákat jelentősen lehet növelni, pl. délelőtt és délután az iskolák is tudják használni.)

Műfű karbantartás költsége

A műfű ellenáll az időjárásnak

Egy kiadós eső után a füves pályának hosszabb idő kell a kiszáradáshoz. A műfüves pálya sokkal hamarabb rendelkezésre áll. Ez azt jelenti, hogy kevesebb meccset kell elhagyni vagy versenyeket félbeszakítani egy-egy heves esőzés miatt, ráadásul a műgyep pálya nem lesz felszántva, ami lényeges fenntartási költségmegtakarítást jelent.

A műfű kevesebb karbantartást igényel

A műfű esetében nincs szükség sem fűnyírásra, sem vonalazásra, sem vetésre. A műfüves pályát csupán tisztára kell kefélni. Így a karbantartási költség sokkal alacsonyabb, mint a természetes fű esetében. Évente egy vagy két alkalommal kell a műfű felületét ellenőrizni és egy általános karbantartást végrehajtani. A műfű megfelelő karbantartás mellett nagyon hosszú ideig tökéletes marad.

Műfű játékidő/költség

A műfű kevesebb helyet igényel

Furcsán hangzik, de a műfüves pályák kevesebb helyet igényelnek, mivel a műfüvön sokkal többet és intenzívebben lehet játszani. Ha a felszabaduló területeket más célra hasznosítják, azok új bevételi forrásokat eredményezhetnek, ezek egy részét pedig műfüves pályák kialakítására lehet ( vissza)fordítani.