WEBÁRUHÁZ
Részletek

Miért a Globálsport?

  • mert 25 éve megbízhatóan a sportpálya építés területén tevénykedünk,
  • mert a legszélesebb sportburkolat palettát találja meg nálunk,
  • mert speciálisan ezen célokra alkalmas építő és karbantartó gépekkel rendelkezünk,
  • mert Európa legstabilabb anyagbeszállítói állnak a cégünk mögött,
  • mert képzett szakembereink garanciát jelentenek a magas minőség előállítására,
  • mert elképzeléseit az Ön igényei és pénztárcájához mérten készítjük el.

 

Cégtörténet

Szakszerű munkavégzés- 20 éves tapasztalat- több mint 500 ezer négyzetméter megépített sportburkolat- Röviden így jellemezhető a Globál Sport Kft. tevékenysége.

A Globál Sport Kft. csaknem 20 éve van jelen a hazai és a nemzetközi piacokon. A cég jogelődje, a hagyományos építőipari tevékenységet folytató Globál Kft. 1989-ben alakult. A vállalkozás életében fordulópontot jelentett az 1992-es esztendő, ekkor építette meg az első teniszpályát, s ezzel nyitott a sportburkolatok felé. Ez a szakirány egyre inkább teret kapott a cégprofilban, így egy tulajdonosi szerkezet-váltással 1995-től újjáalakulva, családi vállalkozásként működik tovább, mint Globál Sport Kft. Az építőipar új szegmense egyúttal a cég tevékenységi körének fő profilját is jelenti. Ezt a névváltás is tükrözi. Az átalakulást követően, a cégvezetés tudatosan a sportburkolatokra specializálódott, bízva abban, hogy a nyugat-európia mintát követve a magyar gazdaság is egyre nagyobb hangsúlyt fektet majd modern sportpályák, iskolai beltéri burkolatok valamint játszóterek létrehozására. A hazai kormányok valóban felismerték az egyre inkább sürgető társadalmi igényt az új sportlétesítmények, sportpályák, edzőpályák létesítésére. ( MLSZ Pályaépítése Program,Tao program, Belügyminisztériumi Pályázatok). Ezen burkolatok megépítéséhez azonban nem elegendő a hagyományos, általános építőipari tapasztalat. Az ilyen munkák minőségi kivitelezéséhez speciális ismeretekre, gépekre, berendezésekre, szaktudásra van szükség. A Globál Sport Kft. ezt az utat választotta. A cég hosszú évek óta lépésről lépésre bővíti repertoárját, vezet be újabb és újabb technológiákat, ezek által a minőségi létesítmények skáláján egyre nagyobb kínálatot képes biztosítani.

A Globál Sport Kft.-ről elmondható, hogy ma Magyarország egyik vezető sportpadló építő cége. Ezzel együtt szakmai műhelyként, „iskolaként” is funkcionál, mivel ma hazánkban a sportburkolatok építését semmilyen állami intézményben nem oktatják.

A Globál Sport Kft. ma már a nyugat-európai versenytársakkal is képes felvenni a versenyt, és eredményesen működik az európai piacon. Ehhez természetesen –párhuzamosan több vonalon is- állandó fejlesztésekre van szükség.

Legfontosabb követelmény a munkatársak oktatása, illetve a saját, kiképzett munkaerő betanítása, valamint, a különleges csapatmunka érdekében beillesztése a team-be.

A másik permanensen fejlesztendő vonal a vállalatszervezés/ vállalatépítés. (politika, ISO…)

Az alkalmazott technológia folyamatos fejlesztése ugyancsak az egyik legjelentősebb és legnagyobb ráfordítást igényli a cég életében, mind energiában, mind anyagiak terén. A napjainkat jellemző megnövekedett igények mellett elengedhetetlen a megfelelő színvonalú telephely kialakítása és fenntartása (irodák, raktárak, műhelyek…).

A Globál Sport Kft. fennállása óta csaknem 500 ezer négyzetméternyi sportburkolatot készített. Ebben 8 atlétika pálya is van, amely a sportpályaépítés csúcsát jelenti. Burkolatépítés terén a vállalkozást a sokszínűség jellemzi. A társaság tudás- és referenciatárában szinte az összes szintetikus (beltéri és kültéri burkolat) / műfű, PVC, poliuretán, acrill, műsalak, gumiszőnyeg/, valamint a hagyományos, természetes alapanyagú / fa, salakos, élőfüves/ burkolatok kivitelezése szerepel. A tevékenységi kör bővülését egyébiránt az is jelzi, hogy az ügyfelek manapság már komplex megrendelésekkel keresik fel a céget, ezekhez kapcsolnak más szolgáltatásokat, például alépítményi feladatokat is.

A Globál Sport Kft. az elmúlt években több nagy szakmai kihívásnak is sikerrel tett eleget.

Cégünk kivitelezte a Román Atlétikai Szövetség bukaresti felkészítő központjának egyik legnagyobb beruházását, amely összértékben elérte a 2 millió eurót. Nyíregyházán 2010. júliusában adták át a nemzetközi IAAF által hitelesített pályát –amely szintén a Globál Sport Kft. kivitelezésében készült az NYVSC stadionban, ahol több mint 4500 fő részvételével kezdődtek meg a Senior Atlétika Világbajnokság versenyei.A 2013-as évben a Nyíregyházi Bujtosi Csarnok teljes sportburkolat felújítását is cégünk végezte ahová a legmagasabb minőségű mobil parketta rendszer került.

A 2010. évi elnyert munkák közül kiemelkedik továbbá a Gyulai Futball Akadémia, amely keretében csaknem 10 ezer négyzetméter műfüves pálya, valamint rekortán sportpályák épültek.

A cég 2011-ben megépítette a 33 ezer főt befogadó Kolozsvári Városi Stadion több mint 10 ezer négyzetméteres rekortán felületű atlétikai küzdőterét.

Ugyanebben az évben a Globál Sport Norvégiában is dolgozott, ahol megépítette egy 5 ezer négyzetméteres fedett atlétika csarnok rekortán burkolatát.

2012-ben a Globál Sport Kft. 135.709 m2 területű ingatlanon (Debrecen-Pallagon) Európa egyik legnagyobb, és legkorszerűbb edzőkomplexumát építette fel, a Debreceni Futball Akadémiát. A létesítményben 68 080 m2 élőfüves és 20 861 m2 műfüves sportfelületet került kialakításra teljes világítással, kerítéssel, továbbá a legmodernebb kiegészítő eszközökkel, amelyek hozzásegítik a mai fiatal generációt, hogy a jövő bajnokai lehessenek. A beruházás összértéke közel 900 millió forint volt.

A 2012. és 2013-as év egyik legfontosabb pillanata az volt, amikor az MLSZ bizalmat szavazott a Globál Sport Kft-nek, és megbízta a műfüves pálya építési programjának a műfűvel és kvarchomokkal (csak 2012) történő kiszolgálásával. A szállítási feladatok hibátlan ellátása mellet, vállalkozásunk a kivitelezésben is részt vett, 4db közepes méretű pálya kifogástalan megépítésével.

Ezen kívül beindult 2012-ben az Ovi-Foci program is, amely a Globál Sport Kft. és az Olasz Focisuli saját közös innovációja. Ehhez a források nagy részét a TAO –pályázatok révén befolyt összegek biztosították. Az országban már több mint 70 darab ilyen „sporteszköz” létesült.

A Globál Sport Kft. speciális tevékenysége mellett építőipari és bonyolítói fővállalkozói tevékenységet is folytat. Ez a cég építette svájci partnerekkel a Tuplast Kft. debreceni tubusgyártó csarnokát, amely csaknem 800 millió forint értékű beruházás keretében valósult meg. Ezen kívül a Globál Sport Kft. részt vett a derecskei sertéstelep több mint 1 milliárd forintos beruházásának kivitelezésében is.

A vállalkozás mindezen felül számos referenciával rendelkezik az ipari műgyanta padlókészítésben is. Az elmúlt évek során több mint 100 ezer négyzetméternyi felületet készített el ezekből Magyarország olyan neves gyáraiban, mint például a General Electric vagy a Richter Gedeon gyógyszergyár.

Hazai munkák elnyerése mellett a Globál Sport Kft. európai hírnevének illetve piaci pozíciójának megerősítésére is törekszik. A cég évek óta képviselteti magát különböző európai kiállításokon, szakmai szemléken. Az elmúlt 15 év alatt tartós és jól kiépült kapcsolatrendszert mondhat magáénak a pályaépítők körében. Részt vesz alapanyaggyártó vállalatok termékeinek műszaki fejlesztésében, tesztelésében, ezen felül számos projektben nemzetközi ajánlással tud pályázni. A töretlen fejlődéshez folyamatos fejlesztésekre, korszerűsítésre van szükség.

A sport világában elő emberek legnagyobb álma, hogy maradandót alkossanak. A Globál Sport határozott célja, hogy Magyarország a sportban elért kimagasló eredményei mellett az ezekhez szükséges feltételek létrehozásában is nemzetközi hírnévre tegyen szert.

„Global Sport – ahol a Sport és az Építőipar találkozik!”